Tag: Work That Es

work that es tag

Behalve dat ik mezelf tegenwoordig ook tot de bloggers kan rekenen, lees ik ook enorm veel blogs. Nederlandse blogs als MissLipgloss, Annemerel (lees ik al 11 jaar!), Six Feet From The Edge en Girlslove2run lees ik wekelijks, maar ook internationale blogs als Alexandra Bring, Fotballfrue en Victoria Törnegren bezoek ik regelmatig. Ik zie steeds vaker leuke ‘Tags’ voorbij komen; artikelen waarbij degene achter de blog persoonlijke antwoorden geeft over een bepaald onderwerp. Maar nergens vond ik een Fit & Health tag. Die heb ik dus zelf gemaakt!

Ik zal zelf het spits afbijten, maar heb je zelf een website, feel free to use it!

Aan welke sporten doe je?
Op dit moment doe ik aan krachttraining, hardlopen en ik kickboks één keer per week.

Favoriete oefening?
Deadlifts vind ik makkelijk en leuk om te doen en ik weet dat je er een goed achterwerk mee vormt! En kickboksen, dat vind ik de fijnste trainingen.

Ontbijt?
Ik wissel heel veel af. Soms heb ik kwarkperiodes of eet ik yoghurt, dan maak ik weer vaak havermout en in de zomer ontbijt ik met veel fruit.

Welk work-out nummer staat nu bij  je op repeat?
Ballin Out van French Montana, Jeremih en Diddy. Mijn muzieksmaak loopt nogal uiteen, ik luister naar hip hop, maar ook naar rock, klassiek en pop.

Wat vind je makkelijker, gezond eten of sporten?
Sowieso sporten. Sporten zit inmiddels in m’n ritme, maar wanneer ik trek heb en weinig tijd lukt het niet altijd om clean te eten.

Gebruik je voedingssupplementen? 
Soms. Ik heb een kast vol en probeer soms een kuurtje te doen. Ik drink een amino shake als ik veel spierpijn heb en in de winter slik ik vitamine D.

Beste fitspiration?
Alexandra Bring! Zij is net als ik van zichzelf tenger gebouwd en heeft haar vormen echt door het sporten gekregen.

Cheatmeal?
Ik heb het al vaker gezegd; patat en een frikandel. Maar je mag me ook wakker maken voor Ben & Jerry ijs, een pizzapunt met veel kaas of een reep Tony Chocolony Melk- Caramel – Zeezout.

Fijnste sportoutfit?
Lange zwarte tight van Röhnisch, felgekleurde tanktop en schoenen van Nike. En ik vergeet nooit een sportbeha…

Gebruik je sport en/of health apps?
Niet heel veel! Ik gebruik standaard de Nike Running app met hardlopen omdat ik daar vier jaar lang statistieken mee heb opgebouwd. Verder gebruik ik als fitspiration Instagram, voor mijn muziek de WorkThatEs.nl Spotify lijsten en om te ontspannen mediteer ik wel eens met de Mindfullness app.

Grootste irritatie tijdens het sporten?
Wanneer ik door wil, maar m’n lichaam niet! En in de sportschool vind ik het niet fijn wanneer mannen echt staren óf wanneer ze ongevraagd advies komen geven.

Hoeveel paar sportschoenen heb je?
Schaamrood op de kaken: zo veel dat ik het niet eens weet. Ik denk tussen de 15 tot 20 paar.

Drie dingen waar je niet zonder kunt?
Sporten, ik heb wel eens een pauze genomen, maar na een week word ik gek. Chocola, ik moet na het eten een klein blokje (pure) chocola. iPhone, ja daar kan ik kort over zijn. Hij is mijn fototoestel, mijn lijntje met geliefden, mijn notitieboek, agenda en telefoon in één.

38 Comments

 1. Sas / iliveformydreams.com 2 mei 2014 at 10:09

  Leuke tag heb je gemaakt 🙂

  View Comment
 2. Bente 2 mei 2014 at 10:40

  Wat een leuke vragen! En ook de antwoorden zijn leuk om te lezen 🙂

  View Comment
 3. Nena 2 mei 2014 at 11:21

  Leuke tag heb je gemaakt! Weer eens wat anders dan de standaard vragen.

  View Comment
 4. Jennn 2 mei 2014 at 11:25

  Leuke vragen!

  View Comment
 5. Claimy 2 mei 2014 at 11:26

  Leuke tag!! Ik vind sporten ook sowieso makkelijker dan gezond eten. Heb daar nu inmiddels mijn ritme in gevonden: 3x pw hardlopen met Start 2 run (moet ergens beginnen!), 1x pw kickboksen, 1x pw kracht en ten slotte 1x pw club power (mix cardio/kracht). Ik merk dat ik nog moet ontdekken hoe ik op een studentenbudget en wanneer ik weinig tijd heb clean kan eten…

  View Comment
  • Esmée Noëlle van Rijn 2 mei 2014 at 11:31

   Klinkt super actief, lekker hoor! En inderdaad, clean eten is echt wat duurder. Als ze alle gezonde dingen nou eens goedkoper maken in plaats van dat alle slechte dingen zo cheap zijn…

   View Comment
 6. Stephanie 2 mei 2014 at 12:23

  Leuk! Ik ga ‘m binnenkort ook eens invullen denk ik.

  View Comment
 7. Elien 2 mei 2014 at 12:27

  Hele leuke tag esmee!! Ik volg jouw blog en kijk elke dag wel eens! Heel inspirerend en ook de tips naar andere fitspo blogs zijn fijn!!
  Way to Go!!!!

  View Comment
 8. The Berbs 2 mei 2014 at 12:34

  Leuke tag! Zie ga ik ook op mijn blog plaatsen!

  View Comment
 9. Alix 2 mei 2014 at 13:28

  Leuke tag dit! 🙂

  View Comment
 10. Jessica - Eat.Run.Love. 2 mei 2014 at 13:42

  Leuke tag Esmee! Ik ga hem ook overnemen 🙂

  View Comment
 11. Manwai 2 mei 2014 at 14:44

  deadlifts hell yea!

  View Comment
 12. Senna 2 mei 2014 at 14:54

  Leuke tag 🙂

  View Comment
 13. Athena 2 mei 2014 at 15:26

  hoe zou ik de tag noemen als ik hem overneem? Work That Es or Fit & Health tag?

  View Comment
  • Esmée Noëlle 2 mei 2014 at 18:16

   Wat je wil!

   View Comment
 14. Tessa 2 mei 2014 at 15:55

  Wat leuk om te lezen! Wat is een amino shake? En dat is dus goed tegen spierpijn? Alvast bedankt!

  View Comment
 15. Wieneke 2 mei 2014 at 16:29

  leuke tag! Ik zag hem bij Annemerel, hij is leuk! Ik neem hem over =)

  View Comment
 16. Charlotte Jacobs 2 mei 2014 at 16:54

  Herkenbaar betreft mannen die denken dat zij het beter weten betreft krachttraining. Terwijl ze daarna jou nadoen.

  View Comment
  • cher 2 mei 2014 at 20:14

   Nou dat vind ik nou helemaal niet erg! Ik ben ook 1 van de weinige in het krachttrain hok en word ook wel es van advies voorzien. Ik zie dat juist als goed bedoeld en soms is het nog handig ook, als ik een oefening niet goed blijk te doen. Ik vind het juist leuk, beter dan als iedereen op zijn eigen eilandje bezig is.

   View Comment
   • Esmée Noëlle van Rijn 3 mei 2014 at 09:31

    Ik ga met heel veel jongens in de krachthoek leuk om en die voorzien me regelmatig van advies (ik vraag ze ook veel), maar op ongevraagd advies zit ik echt niet te wachten. Als je een stiffed leg deadlift doet en ze gaan je ongevraagd uitleggen hoe een normale deadlift moet dan wil ik gewoon gillen! Ben je net lekker bezig, moet je je oordopjes uitdoen. Heb het ook een keer met pull-ups gehad (die kan ik nog niet zonder tegengewicht). Daar snapte de beste man niets van… Maar ieder z’n voorkeur!

    View Comment
 17. Melissa Charlotte 2 mei 2014 at 18:28

  Leuke tag!

  View Comment
 18. Laura 3 mei 2014 at 13:01

  Joehoeee wat een fijne tag, ik heb ‘m overgenomen!

  View Comment
 19. Annelies 3 mei 2014 at 20:56

  Leuke tag!!

  View Comment
 20. Borg/borgblogt.blogspot.nl 4 mei 2014 at 18:00

  Leuke vragen heb je bedacht. Thanks! Ik heb ‘m ook overgenomen.

  View Comment
 21. Debbie 5 mei 2014 at 09:34

  Wat een leuke post én wat lief dat je me genoemd hebt :$

  xx

  View Comment
 22. Blonde On Budget 5 mei 2014 at 11:14

  Leuke tag! Ik heb hem ook op mijn blog overgenomen: http://blondeonbudget.blogspot.nl/

  View Comment
 23. patricia 5 mei 2014 at 21:35

  Super leuke tag en leuk om je antwoorden te lezen, ik neem hem over van je en ga hem van de week online zetten http://www.blog.donderdesign.nl

  View Comment
 24. Tina 12 november 2014 at 16:12

  Zijn er hier vrouwelijk sporters die supplementen gebruiken? En zoja, welke?

  View Comment
  • Esmée Noëlle van Rijn 12 november 2014 at 16:46

   Wel geloofwaardig zo met je site bodystore.nl met link naar Melatonine en je emailadres: markplaatspromo.
   Adverteren kost geld 😉

   View Comment

Comments are closed.