Niet alleen aan het einde van het jaar, maar eigenlijk bijna iedere dag blik ik graag terug. Ik roep altijd tegen m’n ouders ‘tien jaar geleden gingen we daarheen op vakantie’ of naar m’n vriend ‘we kennen elkaar vandaag 2,5 jaar’. Ook check ik dagelijks de app Timehop waardoor ik altijd zie wat ik voorgaande jaren op social media heb gezet, van gênante dingen tot heel grappige. Maar het liefst blik ik toch altijd weer terug in de laatste week van december en kijk ik wat er in een jaar allemaal weer veranderd is. Want je leven lijkt vaak helemaal niet zo super anders, tót je je situatie of je gevoel even naast dat van vorig jaar zet. Dus daar gaan we dan maar!

Zo woonde ik vorig jaar alleen, was Gerrit nog maar een kitten, freelancete ik, hadden mijn ouders hun zaak nog en schreef ik op Workthates voornamelijk over sporten en health.

Flash forward!

Van freelancer naar fulltime op kantoor
In februari werd me gevraagd of het mij leuk leek om te solliciteren op de functie van community manager voor een grote Amerikaanse agency, waar ik de social media zou gaan doen voor een groot sportmerk (jullie weten inmiddels allemaal wel dat dat Nike was). Lang hoefde ik er niet over na te denken, want schrijven, social media en mijn passie voor sport (en liefde voor Nike) kwamen zo even in één baan samen en ik kon dan ook nog een team vormen met één van de mooiste mensen die ik ken: Debbie van SixFeetFromTheEdge. De baan kreeg ik en mede door het werk, het team en vooral Debbie kan ik 2015 een topjaar noemen. In 2011 was ik begonnen als freelancer en het was dus best even wennen om fulltime in dienstverband te werken en daarnaast Workthates bij te houden. Maar een uitdaging maakt het leven vooral leuk en daarom besloot ik nadat ik helaas het team weer uit moest dat ik alleen weer in dienstverband zou treden als ik helemaal geen twijfels had bij de nieuwe baan. Ik ging 5 weken naar Bali, sprak met veel mensen, deed een mindfulness cursus en bleef immer positief. En met succes, want ik heb volgens mij de leukste baan gevonden die een mooi vervolg vormt op de vorige en start januari 2016.

20m2 woonruimte extra
Ook woonde ik 2015 voornamelijk alleen, net als de 6,5 jaar daarvoor. Niet helemaal natuurlijk, want ik deel mijn huis alweer 1,5 jaar met m’n kat Gerrit. De laatste maand is daar alleen mijn vriend bijgekomen en dat vinden zowel Gerrit als ik héél fijn! Alleen is die 35m2 op de vierde etage niet heel optimaal met een vriend van bijna 2 meter en een kat met een hoog energielevel. Daarom zette ik alles op alles om nog voor het nieuwe jaar een nieuw huisje voor ons te vinden. En ook deze kan ik afvinken! Morgen verhuizen we inclusief kattenbakken en fitnessspullen naar een superlief huis mét tuin zodat Gerrit eindelijk ook de buitenwereld kan gaan verkennen en wij een bank kunnen kopen waar we samen op passen. Mijn ouders konden nu zij de winkel hebben verkocht meehelpen met klussen en ook m’n schoonzusje en broertje waren van de partij; binnen één week was ons hele huis van stoffige renovatie naar wit hemeltje omgetoverd. Ik kan niet wachten om het aan jullie te laten zien.

Niet alleen maar groeien
En dan Workthates. In 2013 startte ik met het schrijven over fitness en health; een trend die toen net in opkomst was. Workthates werd snel groter en binnen 1,5 jaar kreeg ik van een groot productiehuis aangeboden om een eigen Youtube kanaal te starten. Ik werd herkend op straat, voelde een pittige druk op m’n schouders om zelf vooral het goede voorbeeld te blijven geven en vlak voor ik mijn handtekening onder het Workthates Youtube kanaal zette, blies ik alles af. Wilde ik een grote blogger (en ook vlogger) worden? Wilde ik zoals toen op heel veel plekken herkend worden en een voorbeeldfunctie aannemen? Nee! Begrijp me niet verkeerd, ik vind het echt superleuk als lezers mij aanspreken, maar in the picture staan moet je wel een beetje liggen. Ik besloot Workthates expres iets kleiner te houden en toen ik er fulltime bij ging werken was dat zelfs nog de enige keuze. Afgelopen zomer besloot ik de insteek van deze site iets aan te passen. Ik voelde een overkill aan health sites en magazines en wilde Workthates dichtbij mezelf houden. Nu schrijf ik nog steeds over health, maar ook over de complete lifestyle die er bij hoort, inclusief happiness, mode, interieur en alles wat dichtbij mij ligt. En aan de cijfers te zien vinden jullie dat prima!

Wat 2015 me vooral heeft geleerd? Dat je niet bang hoeft te zijn voor veranderingen. Dat wanneer je beseft dat je maar weinig nodig hebt om gelukkig te zijn, alles sowieso goedkomt. Ik verbaasde mezelf door heel relaxed te blijven tijdens moeilijke tijden, ik bleef positiever dan ooit en alles is ook positiever dan ooit weer uitgedraaid. Op naar 2016!