ibiza 72 uur tips

Vorige zomer was ik voor de vierde keer op Ibiza, voor 72 uur welteverstaan. Friso was voor het eerst, maar alleen doordat ik hem heb overgehaald. Waarom? Hij was nogal sceptisch over het publiek daar. Op Ibiza kun je natuurlijk aardig decadent vakantie vieren en daar houdt hij niet zo van. Gelukkig wist ik zéker dat als ik hem de andere kant van het eiland zou laten zien, hij net zo verliefd zou zijn als ik. En inderdaad! Wat wij in die 72 uur gedaan hebben, kun je in mijn vlog zien, maar ik zet de tips ook graag even op een rijtje!

Ibiza Dalt Villa
Oftewel het oude centrum in Ibiza Stad. Dit is ten eerste een heel mooi stukje, het is gezellig én je kunt overal heerlijk Spaanse tapas eten. Ga naar La Bodega, Home Loos of Sa Brisa en geniet van lekkere sangria en deel de kleine hapjes. Loop vervolgens rond, pak terrasjes en bestel ijsjes. Heerlijk!

Cala Benirras
Bekend als het hippiestrandje waar op zondagavond rond zonsondergang getrommeld wordt. Superleuk, maar ook erg bekend. Toch vind ik het een aanrader. Wij waren er al rond 12u ’s middags en konden nog een strandbedje huren. Reserveer de lunch bij Elements en wacht verder tot ze ’s avonds beginnen te trommelen en je begint vanzelf mee te dansen.

La Paloma
I know, misschien niet een heel vernieuwende tip, maar fijn is-ie wel. La Paloma is een superschattig restaurantje in een piepklein dorpje met de naam Sant Llorenc. Vergeet niet te reserveren, want iedereen wil dineren in hun tuintje tussen de sinaasappelbomen. Duur is het niet, vers en lekker wel!

Sa Trinxa
Dit is het laatste strandtentje op Las Salinas (vlakbij het vliegveld, langs de zoutvelden). Neem genoeg handdoeken mee en chill hier de hele dag onder een parasol. Het eten is niet geweldig, maar de sfeer en de muziek wel! Er liggen wat rotsen in de zee, maar daar hebben ze een heel leuke steiger voor gemaakt (zie foto).

Es Vedra
Ik was er de vorige drie keer niet geweest (wel langs gevaren), shame on me! Deze magnetische plek moet je zeker bezoeken, je rijdt er heel easy heen door Cala d’Hort in te voeren op Google Maps. Je komt dan vanzelf plekken tegen waar je je auto kunt neerzetten om hier even te genieten van het uitzicht. Tip: neem je eigen picknick mee en geniet van de zonsondergang.

Ginger
Dit restaurant zit boven Sa Punta en Patchwork en heeft uitzicht over de oude stad. Ze serveren Asian fusion hapjes die je kunt delen en die waren onwijs lekker. Ook is het restaurant supermooi ingericht met vrolijke kleurtjes en parasols.

Tropicana
Wil je toch iets luxer liggen, maar niet op een ‘zien en gezien worden strandje’? Dan is Tropicana heel fijn. Het ligt naast Blue Marlin, er hangt een loungevibe, het is er rustig en ze komen je aan je bedje bedienen met witte linnen tafeltjes. Hier hebben wij heerlijk uit liggen brakken!