Al van kleins af aan kom ik aan de Costa Blanca in Spanje. Vooral doordat ik de mazzel heb van een bonus oma met een huis met gastenverblijf en zwembad. Vroeger zaten we er met hele families, nu gaan mijn vriend en ik iedere zomer minimaal een weekje bij d’r klaverjassen op de berg. Klaverjassen kan ik trouwens niet, dus dat wordt van Yatzee, maar je snapt wat ik bedoel. Dit jaar wilden we alleen meer. Het huis staat op een uur rijden van Valencia en naar die stad waren we allebei benieuwd. Zo gezegd, zo gedaan; we leverden onze huurbak ergens in Valencia in, togen naar ons bed & breakfast en zagen in zo’n 36 uur aardig wat van de stad. Onze favorietjes:

Zalamera
Te beginnen met het bed & breakfast waar we waren: Zalamera BnB. Deze toko is van een Nederlands meisje en is in één woord awesome. Gloednieuwe kamers, middenin het centrum van Valencia, de straat achter het station én de ontbijtjes hier zijn heel fijn. Goed te betalen overigens, wij zouden zo terug gaan.

Simple
Eenmaal een fiets gehuurd in de de oude binnenstad? Ga dan direct even langs Simple. Alle spullen die ze hier verkopen kunnen zo de VT Wonen in en hebben een vrij hoge graai-mee-factor. Het meisje achter de balie gaf ons meteen wat leuke tips, volgens haar moet je naar Dulce de Leche Pasteleria voor gebakjes.

Fietstocht
Wij hadden geen tijd voor die laatste tip, want we fietsen door de stad, richting het strand. Dat is best een tochtje, maar de route is makkelijk want je hoeft alleen maar het park uit te fietsen richting het bekende Ciudad De Las Artes Y Las Ciencias en dat wil je zien. Eenmaal kiekjes gemaakt, fiets je door en dan kun je meteen je billen neerleggen bij de Marina Beach Club, helemaal aan het begin van het strand. Super luxe, alles is wit en het heeft een zwembad aan het strand. Niet vervelend!

La Más Bonita Patacona
Maar je kunt ook nog even doortrappen richting mijn favoriet La Más Bonita Patacona. Dit is een favoriet van velen, omdat je hier heerlijk kunt ontbijten of lunchen. Het kan dus zijn dat je even moet wachten op een tafeltje. Wij hadden geen trek en zijn doorgelopen naar hun barretje op het strand waar ze ligstoelen en zitzakken hebben en waar je verse sapjes kunt bestellen. Heel goede deal.

El Rodamón de Russafa
’s Avonds liepen we op aanraden van anderen de straat Carrer de Sueca in. In deze straat (en de straatjes eromheen) vind je alle hippe barretjes en restaurants. Omdat alles pas heel laat open gaat (20.30u of 21.00u) bestelden we ergens biertjes met een kaas/worstplankje. Dit kun je gerust doen, want alles wat we gegeten hebben was verrukkelijk. Na honderd jaar twijfelen kozen we vervolgens een restaurant dat er op het eerste gezicht een beetje kil uitzag, maar ik had er goede dingen over gelezen. En daar kregen we geen spijt van! We hebben zo lekker gegeten dat we even bang waren voor de rekening, maar die was net de helft van waar we op gerekend hadden. Ga dus zeker eten bij El Rodamón de Russafa.