Yes, ik heb de eerste maand als Digital Rockstar overleefd! En ik vind het heerlijk om weer wat actiever met mijn gezondheid, conditie en kracht bezig te zijn. Ik zal jullie uitleggen hoe het me de eerste maand verging en waar ik op focuste:

Voeding
Allereerst natuurlijk voeding. Voor mij is het absoluut niet nodig om af te vallen, liever niet zelfs, dus er is berekend dat ik eigenlijk voor mijn lengte, gewicht en activiteit een vrij normaal aantal calorieën eet. Wel moet ik rekening houden met de macro’s (koolhydraten, eiwitten, vetten), zodat ik mijn vetpercentage wel wat naar beneden breng. Wekelijks krijg ik van mijn coach lessen toegestuurd over die macro’s, maar ook over wat ik het best in huis kan halen en hoe je bijvoorbeeld meals kunt preppen (blijft lastig hoor!). Ik mag deze drie maanden als Digital Rockstar geen alcohol drinken en let dagelijks op, maar dat betekent natuurlijk niet dat het me dagelijks lukt om perfect te eten. Ik voer alles in in een app die lijkt op My Fitness Pall en ik krijg er wekelijks feedback op van mijn coach Anne-Marie. Zij weet superveel en ik merk dat haar eigen relatie met voeding heel gezond is, waardoor ze echt niet meteen streng is als ik een keer hagelslag door mijn kwark gooi. Ha! Qua eten (broodje kroket hier, patatje daar) ga ik misschien eens per week even minder (maar nooit extreem) en het geen alcohol drinken kost me juist helemaal geen moeite. Het moeilijkste? Dat blijven toch altijd wel de eiwitten, je moet aardig wat tonijn, kip en eieren eten om aan je juiste verhouding te komen. En voor mij is het al-tijd moeilijk om aan de aangegeven calorieën te komen, ik eet vaak, maar wel in muizenbeetjes.

Trainen
Dat was even wennen! Ik heb natuurlijk met Onefit het ideale pretpakket gehad met yoga, fitness, kickboksen etc. en nu moet ik ineens drie keer per week beuken in de krachthoek. Gelukkig ken ik eigenlijk alle oefeningen al of moet ik een variant doen op voor mij bekende oefeningen en dat scheelt denk ik een heleboel. Qua trainen heeft Anne-Marie me uitgelegd hoe ik met een bepaald ritme tijdens een oefening alles uit de training kan halen en hoe ik constant mezelf uit moet dagen met extra gewicht. Wel gaf ik na een maand Digital Rockstar aan dat ik de afwisseling met bijvoorbeeld boksen mis, waardoor ik nu om de week een bokstraining ingepland heb gekregen.

Mentaal
Afgelopen maand was aan de ene kant heel easy, omdat ik graag aan nieuwe dingen begin en er dan ook vol voor ga. Aan de andere kant was het heel pittig doordat ik een avondopleiding voor mijn werk deed en privé wat struggles had. Ik merk dat je bij tijd tekort, stress of tegenslag sneller naar makkelijke maaltijden grijpt of maaltijden overslaat en snel een havermoutreep er in propt, maar daarin ligt natuurlijk ook de uitdaging. Ik geef alles eerlijk aan bij mijn coach (die mag ik ook appen) en zij motiveert me op een manier die voor mij werkt (niet te belerend, positief ingestoken en ze denkt in oplossingen).

Het resultaat
Ik mag iedere maand lekker in ondergoed op de foto voor mijn coach, zo kan ze goed zien wat er gebeurt met mijn lijf. Na de eerste maand zien we vooral verschil aan mijn armen en aan een lijn die weer zichtbaar wordt op mijn buik (en ja die was compleet kwijt!). Maar mijn vetpercentage is ook gemeten voor ik begon aan de uitdaging én precies een maand daarna op hetzelfde tijdstip/zelfde omstandigheden. Ik ben van 24,33% (wat al heel netjes is hoor!) naar 23,85% gegaan. Jeej! Het allerbelangrijkste na deze eerste maand? Ik voel me heel fit en geniet van het trainen en het goed zorgen voor mijn lijf. Dit werkt ook echt mentaal en ja stiekem is het natuurlijk heel leuk dat ik precies na deze drie maanden een maandje in bikini ga paraderen in Spanje…

Volgende maand meer!