Wat ga je dan doen

Dat is denk ik de meest gestelde vraag van de afgelopen weken. Mijn verlof zit erop. Mijn fulltime baan als hoofdredacteur raakte ik in de eerste helft van mijn zwangerschap al kwijt en nu ga ik weer drie dagen aan het werk. Maar wat ga ik dan doen?

Drie verschillende manieren
Tussen het kwijtraken van mijn baan en mijn verlof in, had ik een paar maanden. Ik ontving een ww-uitkering, maar had ook vrijgestelde uren omdat ik al jaren als freelancer naast mijn baan werkte. In die uren ben ik gaan kijken of ik daar wellicht volledig van zou kunnen leven. En die uitdaging ga ik aan. Maar dit klinkt nog steeds heel abstract, dat snap ik. Heel concreet verdien ik op drie verschillende manieren mijn geld: freelance klussen als tekstschrijver, campagnes op dit blog, Instagram en/of YouTube en ik help een bedrijf bij hun pr-werkzaamheden voor verschillende automerken en vakantiereizen.

Verlof
Voor mijn verlof heb ik nog een grote schrijfklus gedaan. Samen met een vriendin (ook freelance tekstschrijver) schreven we de terrassengids voor Lipton die nu uitgegeven wordt bij aankoop van Lipton producten in supermarkten. Echt superleuk! Ook heb ik al wat campagnes online gedraaid in mijn verlof, onder andere voor Huggies en Nissan. En bijna vergeet ik dat ik ook nog met een e-book bezig ben en hier weer wat vaker een blog wil schrijven, want doordat ik fulltime op de redactie met teksten bezig was, had ik daar soms echt geen puf meer voor.

Eigen kantoor
Dus ja, wat ga ik nu doen: hiermee verder! Het is nu zomer, dus altijd wat rustiger, maar gelukkig heb ik een buffer op kunnen bouwen door mijn verlof. Ik heb voor de aankomende zes maanden een werkplek gehuurd bij het Hashtag Workmode, een all-female working space in het centrum van Amsterdam. Heel fijn om niet thuis tussen de volle wasmand en de luiers te werken. En blijkt het na deze zes maanden niet te werken? Dan ga ik weer op zoek naar een baan in loondienst, maar daar ga ik niet vanuit als ik zie hoe productief ik deze eerste dagen op kantoor al ben geweest.