Migraine-aanvallen zijn de hel. Iedereen die er wel eens één gehad heeft zal dat beamen. In april had ik er zo’n 7 met tussendoor heel veel ‘normale’ hoofdpijn. Vaak durfde ik het niet eens meer te zeggen tegen mensen, omdat ik geen zeur wilde zijn én het dan ook aan mezelf moest toegeven. Toen ik ’s nachts niet meer wist waar ik het zoeken moest van de pijn, besloot ik dat het zo niet langer kon. Ik appte mijn Digital Rockstar trainer dat ik minder belastende oefeningen wilde voor mijn nek en schouders en zocht een therapie op die ik kon gaan doen. Doordat ik regelmatig een Superles bij Blue Birds volg, wist ik dat daarboven een meisje zat dat BSR Therapie geeft: Body Stress Release. Gezien mijn schouders en nek in een constante staat van stress staan en zelfs masseurs mij aanraadde hier meer mee te doen dan alleen een massage op z’n tijd, leek me dit wel wat.

Zelfs een massage is intensiever
Hoe zo’n behandeling er uit ziet? Na een intake gesprek, word ik op een bank (lijkt op kruising tussen een massagebank en een ouderwetse gymbank) gelegd en begint mijn therapeute -Denise- punten op mijn rug, nek en voeten aan te raken. Na zo’n 40min is ze klaar en behalve dat ik me super relaxed (bijna stoned) voel, vraag ik me vooral af of dit in godsnaam gaat helpen. Ik bedoel, zelfs een massage is intensiever dan een BSR-behandeling. Denise vertelt dat ik nu op dag 4 en dag 11 nog een behandeling nodig hebt voor een maximaal resultaat, daarna kijken we verder. En oja, ik moet nu rekening houden met trauma’s die weer omhoog kunnen komen. Je lichaam en mind slaan namelijk alles op en doordat het zenuwstelsel vrij wordt gemaakt van beknellingen, gaat je lichaam zichzelf helen. Ook kan ik nachtmerries krijgen. Ze vraagt me ook of ik ooit op mijn stuitje ben gevallen, omdat ze merkte dat die gevoelig was. Niet dat ik me kan herinneren en die gevoeligheid voelde ik zelf tijdens de behandeling niet.

Verwerking van oude dingen
De dag er na kreeg ik last van mijn stuitje, oke weird! Gelukkig ging dit na een paar dagen weer weg. De hoofdpijn bleef ook weg, terwijl oude pijntjes (waaronder een knoop naast mijn schouderblad) soms ineens terug kwamen. Na drie behandelingen had ik nergens meer last van en nu ga ik één keer per maand naar Denise terug. De laatste keer kreeg ik een paar nachten last van nachtmerries, terwijl ik die nooit heb. Ik werd zelfs huilend wakker en snapte er niks van. Tot ik me Denise’s worden herinnerde: je verwerkt dingen. Ik voel me lichter en rustiger sinds ik bij Denise wordt behandeld, maar het allerbelangrijkste: ik heb in mei en juni maar twee keer een lichte hoofdpijn gevoeld en geen enkele migraine-aanval meer gehad.