Het is geen geheim dat ik nogal suck in de keuken. Maar ik maak een aardige inhaalsprong, al zeg ik het zelf. Tegenwoordig maak ik zelfs één keer in de week zelf granola. Ik dacht altijd dat dat supermoeilijk was, met het is bijna nog makkelijker dan een ei koken. Bij wijs van spreken dan. Zo doe je het:

Nodig:
150 gram havervlokken of speltvlokken (heb ik van Ekoplaza)
40 gram ongebrande noten en/of zaden en pitten
3 el kokosolie
1,5 el honing of agavesiroop
Flinke snuf kaneel en/of koek & speculaaskruiden
Gedroogd fruit, kokossnippers of amandelschaafsel

Bereiden:
1. Verwarm je (hetelucht)oven voor op 170 graden.
2. Weeg de speltvlokken en je (ongebrande) noten/zaden af en doe het allemaal in een mengkom. Heb je gebrande noten? Bewaar ze dan tot je granola uit de oven komt.

3. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg er de honing aan toe.
4. Giet je gesmolten mengsel in de mengkom en hussel het goed door de speltvlokken en noten heen. Voeg vervolgens nog kaneel, cacao of koek & speculaaskruiden (heel lekker!) toe en roer weer door.
5. Bedek je bakplaat met bakpapier en verdeel de granola hier overheen.


6. Haal de bakplaat na 10-15min uit de oven, goed in de gaten houden want het brandt snel aan.
7. Meng als laatste de granola met gedroogd fruit, kokossnippers en amandelschaafsel. Geef er vooral je eigen draai aan, dan is ontbijten iedere morgen een feestje!