Tweede trimester update

Dat eerste trimester kroop, maar het tweede trimester vloog! De eerste weken voelde ik me nog wat vermoeid, maar dat maakte al snel plaats voor bakken met energie. Niks geen powernaps meer; mijn nesteldrang kwam bovendrijven en ik was ineens dagelijks bezig met boenen en regelen.

De eerste bewegingen voelde ik met precies vijftien weken, ook de periode dat ik me energieker ging voelen. Waar ik eerst nog twijfelde over de bubbels in mijn buik, werden ze duidelijker en duidelijker. Emotioneel ben ik nog niet echt, los van de dag dat we erachter kwamen dat er -inderdaad- een zoon in mijn buik zit. Toen werd het even heel ‘echt’ en dagdroomde ik constant weg. Ik kon wel janken van geluk! De naam die we al jaren hebben werd definitief en ook de tweede naam zetten we direct vast.

We begonnen aan de leuke klusjes als de babykamer en het geboortekaartje. De kinderwagen werd uitgekozen, we werden ontiegelijk verwend door vrienden, familie en merken. Ik had een mini babyshower met zwangere winnaressen op de We Are Pregnant beurs (weer verwend!) en mocht voor een extra echo langs bij het nieuwe echocentrum van mijn kraamhulp in Zoetermeer. Wat een feestje!

Van kwaaltjes was nog weinig sprake. De buik groeide flink en daarmee ook mijn eetlust. Cravings heb ik niet echt gehad, los van wat minder(!) chocolade in het begin en wat meer verse sinaasappelsap. Na pittig of vet eten kreeg ik wel maagzuur en moest ik in de avonden echt rechtop gaan zitten. Ook boeren laat ik aan de lopende band, heel charming.

Met 26 weken vlogen we naar Kaapstad. Een nachtvlucht van 11,5 uur, maar het ging prima! Ik heb zo’n zes uur geslapen en tussendoor was er een zeker iemand héél druk in m’n buik. Zo druk dat ik plotseling door m’n huid heen voetjes en een ronde bil voelde. Zo bizar! Ook kwam hij eindelijk tegen mijn hand aan liggen (of trappen) als ik hem op mijn buik leg én reageerde hij op Friso zijn stem. Heel bijzonder. In de laatste week van het tweede trimester merkte ik dat het bijna met de dag ineens zwaarder werd, misschien ook wel omdat we een vrij actieve vakantie hadden. Maar daarover in het stukje over het laatste trimester meer!