Zwangerschapsupdate over de helft

Waar de eerste drie maanden zo langzaam gingen, gingen de afgelopen drie maanden in sneltreinvaart. In een flits ben ik nu 24 weken zwanger. Een periode waar ik best tegenop heb gezien, maar daarover zo meer.

Eerst was daar het moment dat ik de baby kon voelen, met exact 15 weken. Supervroeg! Maar ik wist het zeker, die bubbeltjes rechts en links waren zeker niet mijn darmen. Ik wist dat ik ook kans had om hem zo vroeg te voelen, omdat mijn placenta achterligt en hij (toen nog een het!) heel beweeglijk was. Maar zo vroeg?! In de weken erop werden de bewegingen steeds duidelijker en rond de 20 weken kon ook Friso hem vanbuiten voelen bewegen. Zo magisch!

Afgelopen weken kwamen we erachter dat er een jongen in mijn buik zit, geheel volgens onze eigen verwachting. En toch waren we zenuwachtig. Niet dat we een meisje minder leuk hadden gevonden, maar dan hadden we moeten schakelen. Jongensnamen hebben we al lang klaar liggen, ook dé naam die het nu wordt, maar voor een meisje hadden we geen idee. Uiteindelijk maakten we een top 5 van namen die we beiden leuk vonden (vinden!), om het iets tastbaarder te maken, mocht de baby toch geen piemeltje hebben.

De volgende zenuwen kwamen met de 20 weken echo, die ik met 19 en een beetje kreeg. Je maakt je toch ineens heel veel zorgen, omdat er zo veel mis kan gaan. Gelukkig was alles goed en kon ik dat de dag erna vieren met een pretecho van mijn kraamzorgbureau Allerliefst in Zoetermeer. Hij lag (en bewoog) exact hetzelfde als de dag ervoor: beide handjes naast z’n hoofd en de voetjes gekruist. Zo benieuwd of hij straks in de wieg ook zo gaat liggen…

Vanaf 23 weken kreeg ik het emotioneel even lastiger en dat heb ik nog. Mijn schoonzusje werd met 23 weken zwangerschap opgenomen met ontsluiting en is zoals jullie weten met 25 +3 bevallen van ons neefje Daan, die een maand voor z’n leven vocht afgelopen zomer. Voor degene die mijn vlogs niet kijken: helaas heeft het niet zo mogen zijn hem hier op aarde bij ons te houden. Mijn gedachten gaan dus veel naar hun uit en het is bizar om te beseffen dat ik nu precies in die periode zit. <3

Klachten heb ik de afgelopen weken niet meer gehad en ik had ze al zo weinig. Wel is het grote vreetfestijn begonnen, ik heb een onstilbare honger gekregen. En dat is te zien, want mijn buik groeit flink door. Met de 24-weken controle stelde de verloskundige me gelukkig gerust: mijn buik was gewoon prima en de baarmoeder eindigde nog maar net boven mijn navel. Geheel normaal gelukkig! Wel heb ik vanmorgen een glucosetest gedaan (heel goor drankje drinken op nuchtere maag!), omdat in mijn familie diabetes voorkomt.

Aankomende maand gaan we op vakantie en hebben we de pretecho met 28 weken, dan schrijf ik weer een update over het volledige tweede trimester!